:::: MENU ::::

15 Mayıs 2016 Pazar



Ağaç Hastalı Nedir?

Son derecede ender olan bu hastalık Human Papilloma Virüsü' nün sebep olduğu siğillerden kaynaklanmaktadır. Bir çok insanda görülen bu virüs normalde insanlarda siğiller çıkarır ve bu siğiller kendiliğinden geçer. Fakat bu siğilin yanında bağışıklık sisteminde genetik olarak sorun olan insanlarda ağaç hastalığına sebep olur.

İlk defa Endonezyalı bir balıkçı olan Dede Koswara'da görülen bu hastalık dünyada birkaç insanda daha görülmektedir. Discovery Channel da belgeseli yapılan Dede 15 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu dizinde oluşan yaradan enfeksiyonu kapmıştır. Daha sonra elleinde başlayan siğiller tüm vücuduna yayılmış.

Dedenin durumu Amerikalı dermatoloji uzmanı Antoni Gaspari’nin de dikkatini çekmiş ve dedenin tedavisini üstlenmiş. Yaptığı incelemelerde lezyonların HPV virüsünden kaynaklandığı ve Dede'nin bağışıklık sisteminde bulunan genetik bir defekt yüzünden bu hale geldiğini keşfetmiştir.

Ameliyatla siğilleri alınan Dede' ye sentetik A vitamini verilerek bağışıklık sistemi uyarılmıştır. Durumu iyiye giden Dede tedaviden olumlu sonuç almıştır.Aşağıdan ağaç adamın belgeselinden bir özetini izleyebilirsiniz.




















2 yorum:

  1. ilginç bir hastalık paylaşımınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. internette bi videoda görmüştüm bu resmi çok şaşırmıştım. fakat siğil olduğunu öğrenince normal bir hastalık gibi geldi. bilgili olmak böyle birşeymiş demekki

    YanıtlaSil

Soru ve Görüşleriniz İçin webmasteroffical@gmail.com AdresindenBize Ulaşın